”Lär er hustru att röka”

4073517055_448630f49d[1]
Under en föreläsningskurs för medlemmarna av Welfare Society i England, över ämnet: ”Konsten att hålla sig frisk”, påstod Sir Arbuthnot Lane, att många hem hade tobaken att tacka för all sin trevnad. Män kommo åter och åter till honom angående misshälligheter i familjen. Hans råd var: ”Lär Er hustru att röka!” Innan någon beslutar sig för att använda sig av detta råd för att få erfara lycka, skulle jag vilja framlägga några överväganden.

Cigarette18[1]

I olika forskningslaboratorier har man företagit omfattande undersökningar över tobakens verkningar på könskörtlarna, resultaten har blivit en märkbar degeneration av dessa.

vintage-tobacco-advertisements[1]

I Paris, där tobaksrökningen bland kvinnor förekommit länge och i större utsträckning än på någon annan civilicerad plats, har man lagt märket till att cigarettrökandet medför en påfallande tendens till okvinnlighet hos de unga damerna. Detta beror på att nikotinet orsakar en förtidig tillbakabildning av könskörtlarna.

63[1]

Ingen ung flicka kan röka cigaretter och samtidigt bibehålla sin ungdom och skönhet. Hon kommer obönhörligen att få offra sitt kvinnliga behag. Mycket sannolikt får hon också senare i livet ge sina barn i arv en förgiftad organism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s