Varje dams ideal

1950s-pin-up-girl[1][1]

Man bör hålla sig med ett par, tre klänningar till bjudningar och då en ganska enkel klänning vid de tillfällen, då ens man har kavaj.
Men å andra sidan på den ena kavajmiddagen ha fruarna klänningar med långa ärmar, på en annan äro de bararmade.Eller när det är smokingmiddag, så kunna de vara ganska enkla, men de kunna ha en klänning så strålande fin, att den egentligen skulle ha tagit på endats i sällskap med mannens frack, om gamla märken hållit sträck. Dock den ärade damen tar sig själv i försvar. ”Jag har visserligen”, säger hon, ”en gång köpt denna klänning till en stor frackfest. Men skulle jag nu använda den, endast då min man bär frack, skulle jag aldrig få tillfälle att bära den, medan den är modern, ty vi äro sällan borta så fint”

imagesCA9CHXM8

Förr skulle detta ha ansetts som en taktlöshet mot de andra gästerna, nu är det inte en taktlöshet men väl något, som ej är riktig juste. Men den som har tråkigast är damen själv, som inte är, vad hon natruligtvis helst skall vara och vad som är varje dams ideal: att alltid vara klädd efter omständigheterna !

imagesCAPLE6CK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s